Artikel 13

Bronvermelding
SVV. (2009, 06 19). Het Nieuwsblad. Opgeroepen op 12 13, 2009, van Website Het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2L2BK5R2

Feest in 't Park brengt multicultureel amusement

BRUGGE - Op zaterdag 27juni vindt in het Minnewaterpark de twintigste editie plaats van Feest in 't Park. De voorbije jaren groeide dit multiculturele evenement uit tot een druk bezochte gratis happening. In 2008 waren er volgens de organisatoren maar liefst 12.000bezoekers. Ook dit jaar koppelt Feest in 't Park een pleidooi voor een duurzaam Noord-Zuidbeleid aan muziek, workshops, expo's, kinderanimatie en informatie over de Noord-Zuidverhoudingen.
Een van de campagnes is 'Waardig Werk', waarbij een petitieactie zal lopen om fundamentele arbeidsrechten te eisen in ons land, maar ook in het Zuiden. Ook kan je informatie inwinnen over de millenniumdoelstellingen. Handicap International presenteert de openluchtexpo Fatal Footprint, waarbij verschillende fotografen de problematiek van de slachtoffers van landmijnen in beeld brengen.

Voor kinderen van 4 tot 12jaar pakken de Brugse Socio-Culturele Jongeren (BSCJ) van 14 tot 18uur uit met een wereldreis doorheen de verschillende continenten. Nog in de namiddag staan een heleboel workshops gepland. 's Avonds komen Leki, het Cubaanse Zulema Sexteto en Paco Diatta & Afromandinka optreden. (svv)

Website: www.feestintpark.be.

«Artikel 12 Artikel 14»

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License