Artikel 43

BELGA/ADV, 09/07/2009, 'Jeugdbewegingen vinden geen leiding meer.' Opgeroepen op 17/12/2009, Het Laatste Nieuws, http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/922457/2009/07/09/Jeugdbewegingen-vinden-geen-leiders-meer.dhtml

Jeugdbewegingen vinden geen leiders meer
De jeugdbewegingen trekken aan de alarmbel. Het wordt steeds moeilijker om nieuwe leiders te vinden en dat is een kleine ramp. Want geen leiding betekent automatisch ook: geen jeugdbeweging meer. Chirojeugd Vlaanderen merkt dat sommige afdelingen nu al in de problemen komen en verwacht tegen 2011 een algemeen probleem.

Doorstroming
Volgens Lieke De Jans van Chirojeugd Vlaanderen wringt het schoentje vooral bij de oudste chirogroep: de Aspi's. "Vroeger was het zo dat de doorstroming automatisch gebeurde", legt De Jans uit. "Leden die 18 jaar werden, verlieten de Aspi's en stroomden automatisch door naar de leiding."

Geen Aspi's
"Sinds kort merken we dat die leeftijdsgroep in onze afdelingen in heel Vlaanderen daalt. Er zijn zelfs heel wat steden waar op dit moment gewoonweg geen Aspi's meer zijn. Dat wil dus zeggen dat we binnen twee jaar met de gebakken peren zitten, want dan is de leiding bij wijze van spreken op." (belga/adv)
09/07/09 06u54

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License