Artikel 45

BELGA/GB, 20/10/2009, 'Tweedekansonderwijs vooral populair bij vrouwen en allochtonen.' Opgeroepen op 17/12/2009, Het Laatste Nieuws, http://www.hln.be/hln/nl/1265/Onderwijs/article/detail/1018005/2009/10/20/Tweedekansonderwijs-vooral-populair-bij-vrouwen-en-allochtonen.dhtml

Tweedekansonderwijs vooral populair bij vrouwen en allochtonen
Het tweedekansonderwijs is vooral populair bij vrouwelijke en allochtone schoolverlaters zonder diploma. Mannen die hun secundaire school niet afronden, kiezen meer voor de Examencommissie om hun opleiding alsnog af te werken. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in het boek "Wie herkanst?".

Mannen en vrouwen
Steeds meer schoolverlaters zonder diploma kiezen om te herkansen bij de Examencommissie of in het tweedekansonderwijs. Een team onderzoekers van de VUB onder leiding van professor Ignace Glorieux en professor Marc Jegers toonde aan dat er grote verschillen zijn. Zo kiest iets meer mannen (58 procent) voor de Examencommissie, terwijl het tweedekansonderwijs veeleer in trek is bij vrouwen (59 procent).

Allochtonen
Het tweedekansonderwijs spreekt ook meer allochtonen aan (33 procent) dan de Examencommissie dat doet (28 procent). De gemiddelde leeftijd in het tweedekansonderwijs bedraagt 26 jaar, wat hoger is dan bij de Examencommissie, waar kandidaten gemiddeld 22 jaar oud zijn. (belga/gb)
20/10/09 12u20

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License