T Leebeekje

Over ’t Leebeekje – Kinder- en jongerenwerking
’t Leebeekje is een VZW, een vereniging zonder winstoogmerk. De officiële werkingstaal is het Nederlands.
Tijdens de schooldagen opent ’t Leebeekje zijn deuren voor kinderen tussen 6 en 13 jaar. De kinderen kunnen gezelschapsspelen spelen, voetballen, tv-kijken, basketballen enzoverder, maar ze kunnen ook gewoon wat kletsen met hun vrienden. Er is ook een studielokaal voorzien waar ze rustig hun huiswerk kunnen maken, er is ook huistaakbegeleiding voorzien. Na hun huiswerk kunnen ze naar de ontspanningsruimte gaan. ’t Leebeekje vraagt vier euro voor een jaar van 1 september tot 30 juni.
Ook voor jongeren van 12 tot 17 jaar opent ’t Leebeekje graag zijn deuren. Ze kunnen er poolen, pingpongen, op de Playstation spelen, naar muziek luisteren of gewoon wat kletsen. Er worden ook voetbalwedstrijden georganiseerd en af en toe kunnen de jongeren zich uitleven op een fuif. Er wordt ook een bijdrage van vier euro gevraagd.
De Kinder-en Jongerenwerking wil dus zorgen voor een gevarieerd vrijetijdsaanbod, zowel individueel als groepsgericht. Daartoe willen ze ook een veilige ruimte creëren waarin kinderen en jongeren fysiek en psychisch kunnen groeien. Volgens ’t Leebeekje verdient ieder kind en iedere jongere gelijke kansen en een gelijke behandeling.

Contactinfo:
vzw 't Leebeekje
E. De Deynestraat 2
9000 Gent
tel 09/242 94 39
fax 09/242 94 38
leebeek[at]telenet.be

Structuur van de site:
De site oogt zeer mooi en de nodige informatie kun je snel vinden in de linkerkolom. Je kan de algemene info bekijken, de agenda van alle activiteiten, ook fotoboeken kunnen ingekeken worden. Er wordt ook vermeld op de site wie de site maakt, namelijk de Aldo Siblings. Zij zorgen ook nog voor de opmaak van andere sites. Zij behoren dus niet tot de organisatie, ze zorgen er enkel voor dat de informatie die zij krijgen van ’t Leebeekje op de site terecht komt. Het is dus mogelijk dat er foute informatie op de site terecht komt als de Aldo Siblings een fout maken. Er is ook een link naar verwante organisaties. 1


1: aantal woorden: 334

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License